Cyrkulator Zanurzeniowy Do Gotowania Sous Vide - TermHoff SV-01W WiFi Tuya
- zapytaj o produkt
- poleć znajomemu
- dodaj opinię
Opis
Cyrkulator do gotowania Sous Vide TermHoff SV-01W WiFi
Gotowanie sous vide kojarzy Ci się tylko z dobrymi restauracjami albo programami kulinarnymi? Poczuj się jak prawdziwy szef kuchni i wprowadź do swojego menu potrawy przygotowywane tą metodą. Technika sous vide, przypadnie do gustu nie tylko osobom, które cenią doskonały smak i aromat potraw, ale także tym, które starają się utrzymać zdrową dietę.
Co to jest Sous vide?
Sous vide to nic innego jak po prostu metoda gotowania potraw w dokładnie zamkniętych torebkach próżniowych. Potrawy przygotowuje się w wodzie o stosunkowo niskiej temperaturze – nigdy nie przekracza ona temperatury wrzenia. Niektóre mięsa przygotowane w ten sposób podgrzewane są do zaledwie 60 stopni Celsjusza. Ta technika została wymyślona we Francji w latach 70. przez kucharza Georges Pralus. Sous vide nadaje potrawom inny smak i konsystencję, dzięki czemu zyskało na popularności na całym świecie. A co najważniejsze: ten proces jest niezwykle prosty, zwłaszcza współcześnie.
Wyświetlacz LED:
Choć taka metoda gotowania może wydawać się skomplikowana, w rzeczywistości jest niezwykle prosta. Przynajmniej wtedy, gdy posiadasz cyrkulator Sous Vide TermHoff. Wystarczy ustawić czas oraz temperaturę na dotykowym panelu i spokojnie czekać, aż produkty będą gotowe.
Obsługa WiFi Tuya:
TermHoff SV-01W jako jeden z nielicznych modeli dostępnych na rynku posiada wbudowane WiFi dzięki czemu możesz zdalnie kontrolować pracę urządzenia poprzez aplikację Tuya lub Smart Life.
W aplikacji można ustawić żądaną temperaturę, czas pracy, timer. Można również skorzystać z gotowych ustawień temperatury i czasu dla warzyw i różnych rodzajów mięsa lub skorzystać z przepisów kulinarnych na różne potrawy.
Zacisk mocujący:
Zaletą modelu SV-01W jest jego budowa. Praktyczny zaczep sprawia, że cyrkulator nie wymaga specjalnych naczyń, bo w szybki i łatwy sposób przymocujesz go do każdego garnka. Smukła konstrukcja daje Ci także pewność, że bez problemu znajdziesz miejsce dla tego urządzenia w swojej kuchni.
Cyrkulacja wody:
Cyrkulator zanurzeniowy posiada grzałkę, która wprowadzając wodę w cyrkulację umożliwia utrzymanie stałej i jednakowej temperatury w całym pojemniku. Co ważne, masz możliwość wyboru jednostki, co znacznie ułatwi Ci korzystanie z przepisów z zagranicznych portali, gdzie temperatura podawana jest w skali Fahrenheita.
W próżni:
Sous vide, czyli „w próżni”. Produkty przygotowywane tą metodą muszą być szczelnie zamknięte w woreczkach próżniowych, dlatego jeśli jeszcze nie masz zgrzewarki, koniecznie sprawdź model Ineox VFS-01, który posiada dużą moc ssącą oraz szeroką 32‑centrymetrową linię zgrzewania.
Specyfikacja:
- Marka: TermHoff
- Nazwa: Sous Vide Cooker
- Model: SV-01W
- Kolor: Czarny
- Łączność: WiFi 2.4GHz
- Moc: 850W
- Dokładność: 0.1°C
- Zakres temperatury: 10-95°C
Dodatkowe informacje:
- Automatyczne wyłączenie przy niskim poziomie wody
- Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Pojemność naczynia: do 13L
- Timer: do 99h i 59m
- Obsługa WiFi oraz aplikacji Tuya i Smart Life